torsdag 19 mars 2009

Nere i min källare...

09.55 - Sitter och tänker på rättegången mot Josef Fritzl, monstret, som låste in sin dotter i ett egetbyggt fängelse i hans källare i 24 år och upprepade gånger våldtog och misshandlade henne.

Nog blir man lite fundersam när en sådan mänsklig svärta slår emot en. En sak som jag funderar mer på är vad folk runt omkring gjorde i 24 år. Dottern som han spärrade in var 18 år när hon blev inlåst. Vad sa han till grannar, vänner, familj? Vad sa han till sin fru som för övrigt menar att hon inget visste. Vad sa han till dotterns kompisar?

Om vi säger att han lyckats lura i dem att han blivit arg på henne och hon rymt iväg så kan jag köpa att personer som inte är så nära familjen skulle gå på det, alltså typ grannar och vänner till föräldrarna, men mamman och syskonen och framförallt dotterns kompisar borde tycka att det var märkligt att hon inte sökte kontakt med dem om hon rymt. 

Borde inte fru Fritzl tycka att det var lite skumt att hennes gubbe, samma dag som hennes dotter försvinner börjar spendera en massa tid i källaren?

Tidningar har rapporterat att han höll familjen i järngrepp och att han ska ha hotat alla i familjen med stryk om de gick ner i källaren och att det var bara han som fick vara där, och att detta ska ha varit orsaken till att inte fru Fritzl eller några av hans andra barn visste vad som pågick.

Jag tycker detta låter som en ganska rejäl efterkonstruktion, för att skydda fru fritzl och de andra syskonen. För mig känns det som en omöjlighet att de inte har vetat om var hon befann sig under alla år. Må så vara att herr fritzl "höll familjen i järngrepp".

Jag menar han kan ju inte ha varit hemma varenda dag i 24 år? eller? Någon gång måste fru fritzl eller någon av de andra barnen varit hemma själva och kunnat gå ner och kolla vad som händer i källaren?

Det känns som om att vi inte vet mer än hälften i denna historia. Å andra sidan kanske vi inte vill veta hela historien med risk för att tappa tron på mänskligheten...

------------------------------------------------------------------------------------------------

TAIF - Nybro 4-2, i ett fullsatt Dackehallen. Mumma. 

Växjö Fakers - Södertälje 2-4 , i fakerdome, ännu mer mumma. 

------------------------------------------------------------------------------------------------

Varför ska Robinson börja igen? Det måste ju vara den sämsta idèn på riktigt länge. Det var fräscht och kul med mobbnings tv för 10 år sedan, nu känns det bara gammalt.Gör om, gör rätt TV 4. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar